És un formatge pirinenc (es fa al Pallars, Cerdanya i Alt Urgell), molt tou i untuós, que conté força greix. Es prepara amb llet d’ovella o de vaca, aiguardent i n’hi ha que hi posen oli d’oliva extra verge, i es deixa en una tupina durant força temps. D’allí el seu nom. Es pot menjar amb pa de pagès i vins forts perquè és força picant. També es fa servir en algunes receptes.
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.
Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.
Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.
El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.
Activeu primer les galetes estrictament necessàries perquè puguem desar les preferències!
Més informació sobre la política de galetes[/ privacy_link]