Si vols preparar-te una estada a Sort, és possible que et plantegis aquestes preguntes.

Al Pallars s'arriba per carretera. Es pot arribar per l'N-260, des de Pobla de Segur, o des de La Seu d'Urgell, passant pel port del Cantó. Si es ve des de la Vall d'Aran, s'arriba per la C-13, i s'ha de fer el Port de la Bonaigua. Si es vol agafar el transport públic, hi ha diferents possibilitats, encara que és bastant limitat:

L'única gasolinera que hi ha al municipi està a les Vernedes i hi ha 2 llocs per netejar el cotxe.

Els allotjaments del municipi de Sort són molt variats:

 

Hi ha molta oferta de bars, restaurants i menjar per emportar.

El municipi de Sort està situat al Pirineu, i va dels 671,2 m (Montardit de Baix) fins als 1.417,3 m (Llessui). Els estius són curts, còmodes i normalment no hi plou massa. Durant la primavera plou bastant, i acostumen a haver-hi tempestes de tarda. Els hiverns són llargs i freds, i a vegades neva. A la tardor durant el dia hi ha una temperatura agradable però les nits són fredes.

Sort i tots els nuclis són bastant petits i en general no hi ha problemes d'aparcament. No hi ha zona blava enlloc.

A Sort, a l'estiu els dimarts de mercat, o durant fires i festivitats assenyalades potser que l'aparcament pel poble quedi just, llavors el millor és aparcar a la zona del Pol·liesportiu dels Til·lers.

Important! Les vigílies de mercat se senyalitza tota la zona reservada al mercat. Si a l'hora de posar les parades de mercat hi ha algun cotxe, se l'emporta la grua.

A Sort es concentren la majoria de serveis i comerç.

L'horari comercial en general és de 9-10 a 13.30-14.00 hores i de 17 a 20:00 hores.

El mercat setmanal de Sort és els dimarts al matí. Tota la gent del municipi baixa a comprar. Als pobles no hi ha botigues, però hi ha venedors ambulants que fan la ruta. Passejant per Altron s'hi pot trobar una sorpresa.

Pagaments: Hi ha zones on no hi ha cobertura d'Internet i és impossible pagar amb targeta. Cal tenir-ho en compte.

En cas d'emergència el més efectiu és trucar al 112. A Sort hi ha un centre d'atenció primària, una farmàcia, bombers i mossos d'esquadra.

No hi ha cap problema per banyar-se al riu, però cal saber algunes coses per fer-ho en seguretat.

El riu Noguera Pallaresa està regulat per unes preses que hi ha més amunt. A primera hora baixa molt poca aigua però a mig matí hi ha una crescuda important del nivell. L'aigua puja molt de pressa i convé no estar dins l'aigua.

En general tots els rius del municipi són d'aigües braves, amb molt desnivell i per tant poden tenir molta corrent. S'ha de ser molt prudent.

Les millors zones per banyar-se a Sort són:

  • Al camp d'eslàlom, si no hi ha competicions. S'ha de tenir cura amb l'equipament esportiu que hi hagi muntat. No tocar ni cordes ni pals, ni fer punteria i respectar les persones que practiquin algun esport en l'aigua.
  • A les platges de la part de baix, passat el pont de La Seu, s'ha d'agafar el camí que voreja el riu, i en vas trobant. La primera està davant de l'escorxador.

Si al poble on estàs no hi ha contenidors, és que hi ha implantat el porta a porta. Això vol dir que cada dia de la setmana es recull una fracció determinada. Si estàs en algun allotjament, et diran el calendari. Si vas en furgoneta o estàs de pas, el millor és que les portis directament a la deixalleria, que està a l'entrada de Sort. S'hi accedeix per la carretera que va cap a Montardit de dalt. S'agafa al costat del Rock Dur.

En cas d'estar tancada no hi ha problema. Sempre hi ha un contenidor de cada fracció a la porta. És important per la comarca i pel medi ambient que tots col·laborem en el reciclatge. Moltes gràcies

El millor és que ens segueixis per Internet:

A Sort es fan pregons. Hi ha megafonia a tot el poble i quan cal, es pregonen informacions importants. Si vols estar al cas de tot els que es pregona, cal que t'instal·lis al mòbil l'aplicació E-bando i busquis el canal Sort.

Responsive Menu
Add more content here...
Turisme Ajuntament de Sort
Skip to content