Grans cims que volen tocar el cel, prats alpins i enormes tarteres configuren un paisatge d’alta muntanya amb gran riquesa de fauna i vegetació.  Més de 200 estanys glacials i nombrosos torrents i rius cristal·lins fan de l’aigua la gran protagonista de l’únic Parc Nacional de Catalunya. A l’hivern, un mantell blanc de neu ho cobreix tot. A l’estiu quan aquesta se’n va hi pugen els ramats de vaques brunes, ovelles xisquetes i cavalls pirinencs a alimentar-se.

El municipi de Sort compta amb un accés privilegiat al Parc Nacional d’Aigüestortes, a través de la capçalera de la Vall d’Àssua, coronada pel Montsent de Pallars (2.883m), el Montorroio (2.862m) i el Pic de la Mainera (2.909m). Les ascensions a aquests cims, l’excursió en família els Estanys de la Mainera o el recorregut en bicicleta per la Muntanya de Llessui, són formes de descobrir el Parc Nacional fugint de la massificació dels accessos tradicionals i gaudint de l’alta muntanya pirinenca en estat pur!

A més, dues de les rutes circulars del Parc Nacional passen per la Vall d’Àssua: Camins Vius (senderisme) i Pedals de Foc (BTT), dues opcions fantàstiques per conèixer el conjunt del Parc des de Llessui.

I si busques treure-li el màxim suc a la teva visita al Parc Nacional, et recomanem que contractis els serveis de les empreses d’activitats del municipi o d’un guia de l’Associació de Guies del Parc Nacional

Com arribar

A la rotonda de Sort, cal agafar la carretera que va cap a Llessui. Una vegada dins el poble, podeu aparcar i anar-hi a peu.

Centre d’informació de Llessui

Ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua
Escoles de Llessui
25567 Llessui

Contacte

Lloc web
973 621 798

Responsive Menu
Add more content here...
Turisme Ajuntament de Sort
Skip to content