Qui ha menjat a Sort sap que s’hi menja bé i en quantitat. Tenim tota mena de bars i restaurants, des d’una creperia en un remolc fins a un restaurant amb estrella Michelin: cuina pallaresa, cuina catalana, cuina d’autor, pizzes, creps, platets, tapes…

A Sort es concentren la majoria dels establiments gastronòmics, però la resta de pobles del municipi amaguen algunes joies que heu de descobrir.

A més, a Sort i al Pallars Sobirà comptem amb pagesos i artesans agroalimentaris que elaboren productes de gran qualitat: carns, embotits, formatges, vins, pastisseria, nous de Sorre, trumfes de Llessui…

Tots ells són uns apassionats de la seva feina i a alguns d’ells, a més, els encanta ensenyar com treballen. Amb les visites guiades podreu descobrir-ho tot sobre els nostres productors. O bé, gairebé tot, ja sabeu que els artesans sempre guarden secrets inconfessables. A més, quina millor manera d’acabar aquestes visites que amb un tast del producte que elaboren amb tanta passió?

Formatges

Tenim dos formatgeries artesanals que elaboren una àmplia gamma de formatges amb la llet de les vaques i ovelles de les nostres comarques. Elaboren formatges tradicionals del Pirineu, com el Tupí o el Serrat, però també fan creacions innovadores. Els seus obradors es poden visitar i fins i tot fer una ruta de vins, paisatges i formatges, només cal reservar a través de les seves webs.

Vins

Fa 200 anys hi havia vinyes als costers del batlliu de sort, però van ser reconvertides a prats de pastura. Recentment s’hi han tornat a plantar i s’ha fet un celler.  Unes vinyes rodejades de boscos de roures, durons i lledoners. Es treballa principalment amb les varietats Pinot Noir, Riesling i Viognier plantades sobre sòls calcaris i pissarrosos.

Carns

La pagesia de muntanya del Pallars Sobirà produeix carns de primera qualitat, de races vedella bruna del Pirineu, el corder xisqueta i el poltre pirinenc català. La vedella bruna té una bona infiltració de greix, que la fa més gustosa. El corder xisqueta és una carn potent, fantàstica per guisar i per la brasa. La carn de poltre és rica en omega 3.

Tampoc et pots perdre…

Embotits del porc com la secallona, el xolís o el “facit” de Carnaval, la girella (de corder), l’allioli de codony, i alguns plats com el palpís, o la carn de bèstia viva, dolços i postres com les galetes de nous i el filiberto, i del riu, la truita!.

Serveis i empreses

Al municipi de Sort, si algo no falta, són bars, restaurants, obradors i comerços on podràs trobar tots aquests productes pallaresos
Comerços i productorsRestaurants

Responsive Menu
Add more content here...
Turisme Ajuntament de Sort
Skip to content