Amb un territori de 105 km² i una altitud que va des dels 695 m de la ribera de Sort, travessada pel riu Noguera Pallaresa fins als 2.909 m del cim Mainera, el municipi de Sort gaudeix d’una extensa tradició turística relacionada amb les activitats a l’aire lliure.

Tot un ventall de recursos que es tradueix en infinitat d’activitats per realitzar a l’aire lliure en qualsevol estació de l’any:  excursions de diferents temàtiques, activitats d’aigües braves, activitats de neu, visites culturals…

Tradició piragüística

L’any 1955 van aparèixer els primers piragüistes, belgues i francesos, a les aigües del Noguera Pallaresa, esdevenint el bressol estatal del piragüisme d’aigües braves i, cap als anys 80, del ràfting i els esports d’aventura.

El 1964 s’organitza el 1r “Ral·li turístic esportiu internacional de la Noguera Pallaresa”, declarat festa d’interès turístic nacional, i que perdura fins a l’actualitat. L’any 2010, el Campionat del món de descens, i l’any 2019, i el Campionat del món d’estil lliure, fins a obtenir les certificacions com a Destinació de Turisme Esportiu de Catalunya, l’any 2006, i Pol d’excel·lència en piragüisme d’aigües braves, l’any 2011.

Llessui. L’estació d’esquí

Del 1966 al 1987 vam gaudir d’una de les primeres i més emblemàtiques estacions d’esquí del Pirineu, l’estació d’esquí de Llessui.

Parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Part d’aquest territori es troba dins l’àrea protegida del Parc Nacional d’ Aigüestortes i estany de Sant Maurici, creat l’any 1955, actualment amb accés des del poble de Llessui, a La Vall d’Àssua, on trobem l’oficina d’informació i l’Ecomuseu dels pastors de La Vall d’Àssua.

Parc natural de l’Alt Pirineu

Part del territori també forma part del parc natural de l’Alt Pirineu, creat l’any 2003.

Camí natural de Sort i la Vall d’Àssua

La Xarxa de camins comarcals i el Camí Natural de Sort i La Vall d’Àssua, senyalitzat l’any 2007, vertebren amb més de 80 km de recorregut l’oferta de senderisme del municipi.

Starlight

Des del 2018 som també Destinació turística Starlight.

Serveis i empreses

Algunes activitats cal fer-les acompanyats de guies i / o requereixen de material específic.
Per gaudir-les en tota la seva plenitud i amb la màxima seguretat és recomanable contactar amb alguna empresa de la zona.

Veure el directori de turisme actiu
Responsive Menu
Add more content here...
Turisme Ajuntament de Sort
Skip to content