Recorregut

Sort – Olp – Pujalt – Enviny – Bressui – Sort

Descripció

La ruta s’inicia a Sort, al començament del carrer Lluís Companys (barri de la Solana). A mà dreta, trobarem la indicació de l’itinerari que enfila pel camí vell d’Olp. En uns 25 minuts haurem arribat a una carretera que seguirem cap a la dreta, uns 10 minuts, fins a retrobar a mà esquerra el camí vell i en uns 35 minuts més haurem arribat a Olp, a la plaça Major, on es troba l’església de la Purificació i una font on podem fer provisió d’aigua.

Des de la plaça, sortim d’Olp agafant la carretera a mà esquerra que duu a Castellviny, i en uns 10 minuts ens desviem per un camí a mà dreta per anar cap a Pujalt. Al cap de pocs minuts se surt a la carretera asfaltada i a uns 25 m es torna a agafar el camí pel qual anirem perdent alçada fins a creuar un barranc amb un rierol que, si ha plogut, pot ser que estigui enfangat. A Pujalt hi tornem a trobar una font d’aigua, a la plaça. Val la pena donar un tomb pels carrers de Pujalt, l’únic poble des d’on s’albira, al nord, la Pica d’Estats, el cim més alt de Catalunya i, al sud, la ribera de Sort. Aquest tram d’itinerari és conegut com la ruta de les papallones.

Se surt de Pujalt per la carretera asfaltada fins a trobar una pista a mà dreta que seguirem durant uns 5 minuts fins a trobar, a l’esquerra, l’antic camí d’Enviny. Poc abans d’arribar-hi hi ha una cruïlla per anar a l’ermita de Sant Roc on s’arriba en 5 min, si ens volem desviar. És un edifici mig enderrocat, però té molt bones vistes. Seguint pel camí arribarem a Enviny, i baixant pels seus carrerons arribarem a la plaça on s’ubiquen els antics estudis que foren foto de portada de la novel·la “Les Veus del Pamano” i escenari de la minisèrie del mateix nom. Carrer avall arribarem a l’església que alberga la còpia d’un important retaule gòtic, la història del qual es pot descobrir per mitjà de l’activació d’un audiovisual. Darrere l’església s’agafa el camí per continuar. Es deixa a mà dreta la pista que porta cap a Montardit de Dalt i en uns 35 min s’arriba a Bressui. La ruta continua carrer avall fins a la sortida del poble i d’allí arribarem a Sort en uns 15 minuts.

Característiques

Durada: 4 hores 46 minuts

Desnivell: 700m

wikiloc

Responsive Menu
Add more content here...
Turisme Ajuntament de Sort
Skip to content