Llessui (1.407m) és el poble més alt del municipi, situat a la Vall d’Àssua. Molts el recordaran per la mítica estació d’esquí de Llessui, abandonada des dels anys 80. L’indret on es trobava, és avui dia un paisatge bucòlic a més d’una muntanya que fa les delícies dels amants de l’esquí de muntanya, les raquetes de neu o l’splitboard.

Però si alguna cosa marca la identitat de Llessui, és la pagesia de muntanya. A la seva muntanya, a l’estiu, hi peixen milers de caps de bestiar: ovelles, vaques i cavalls. A l’Ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua podreu descobrir els secrets d’aquesta activitat, a través de tallers i excursions guiades per a tot la família.

A més, Llessui és la nostra porta al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Les ascensions a pics mítics, com el Montsent de Pallars (2.883m), el Montorroio (2.862m) o el Pic de la Mainera (2.909m), o l’excursió als Estanys de la Mainera, són les activitats més populars. A més, dos dels grans itineraris del Parc Nacional passen per la muntanya de Llessui: Camins Vius (senderisme) i Pedals de Foc (BTT)

El poble de Llessui també compta amb dues esglésies romàniques fantàstiques: Sant Pere de Llessui (actualment en ruïnes) i Sant Julià de la Torre.

Festa Major

Se celebra el cap de setmana més proper a la Mercè (24 de setembre).

No et pots pedre

  • Ecomuseu dels pastors de La Vall d’Àssua
  • Estanys de Mainera
  • Rutes literàries de la Vall d’Àssua i el Batlliu: Les Veus del Pamano I, Les Veus del Pamano II i Verd Madur

Sabies que…

El cineasta i escriptor Josep Virós va néixer a Llessui el 1905 i va ambientar-hi la seva novel·la i pel·lícula Verd Madur?

La novel·la Les Veus del Pamano de Jaume Cabré està ambientada a Llessui?

A Llessui es van filmar algunes de les escenes de la minisèrie Les Veus del Pamano, dirigida per Lluís Maria Güell i de la sèrie de Televisió de Catalunya Gran Nord?

A Llessui hi trobem una estació d’esquí abandonada?

Com arribar

Desde Sort:

  • Servei transport a demanda zona Vall d’Àssua. Informació i reserves: 658806185
  • Servei de taxi. Veure directori.
  • Bus de la Festa, per la Festa Major.
42.4517612, 1.0717212

Contacte

Lloc web

Responsive Menu
Add more content here...
Turisme Ajuntament de Sort
Skip to content