L’Església de Sant Víctor de Seurí, com d’altres del Pirineu, és un exponent de la sensibilitat artística a través dels segles. Ha estat un referent pels seus habitants i guarda alguns dels millors records i vivències de la comunitat.

El repte ha estat fer possible que una petita església de muntanya, a través de la intervenció pictòrica de l’artista Santi Moix, ens faci gaudir d’una bellesa que desvetlli la nostra vessant sensible.

La natura, el paisatge, els animals, el soroll del riu, les nits estelades, els núvols, les tempestes d’estiu, el reflex de la llum blanca als llosats, el rajolí d’aigua que no para, les truites… De la mà de l’art, la força que hi ha a l’exterior entra i transforma l’interior del temple.

L’artista ha estat capaç de copsar els colors de l’entorn, plasmant-los en la seva creació, fent d’aquest espai un lloc privilegiat per a l’admiració i la contemplació, on sembla que la matèria hagi desaparegut i únicament hi resti l’harmonia, el color, la llum i el misteri.

L’església és un lloc de recolliment i de celebracions litúrgiques, l’art del seu interior ens eleva vers el transcendent, vers la bellesa infinita.

Qui és Santi Moix?

Santi Moix neix a Barcelona el 1960 i ha passat a Seurí els estius de la seva infància. Als 26 anys viatja a Nova York, on s’acaba instal·lant. És un creador polifacètic, que ha treballat en nombroses disciplines: escultura, dibuix, puntura… La seva obra és atrevida, enigmàtica, de vegades inquietant. Navega entre l’asbtracció i la figuració, ocupant un paper rellevant la natura i la relació de l’home amb aquesta.

Reserva la teva visita:https://esglesiaseuri.cat/visita/

Responsive Menu
Add more content here...
Turisme Ajuntament de Sort
Skip to content