El circuit d’orientació fix de Sort, és una instal·lació esportiva homologada per la Federació de Curses d’orientació de Catalunya. El circuit té 15 fites, que es poden fer en l’ordre que es vulgui, fer-les totes o una part. De totes maneres, el millor és escollir entre els tres circuits que hi ha marcats al mapa depenent del vostre nivell tècnic i físic. Al mapa hi trobareu marcats els 3 circuits de diferents dificultats: nivell fàcil (i el més curt), mig i alt (el més llarg), així com les caselles per marcar les fites.

Com aconseguir el mapa del circuit d’orientació fix

Per fer qualsevol dels 3 circuits és necessari seguir el mapa. El podeu recollir físicament o bé descarregar-lo de la xarxa.

Oficina Turisme Pallars Sobirà

Camí de la Cabanera, s/n
25560 Sort
Tf. 973 621 002

Ajuntament de Sort

Carrer del Dr. Carles Pol i Aleu, 13, s/n
25560 Sort
Tf. 973 621 010

Poliesportiu Els Til·lers

Camí de la Cabanera, s/n
25560 Sort
Tf. 973 621 457

Descarregar mapa

Descarrega el mapa i imprimeix-lo. Et servirà per guiar-te i per anar marcant les fites fetes

Alguns consells per utilitzar el mapa

Apreneu a orientar aquest mapa

Això us permetrà de situar-vos i de saber on us dirigiu. És essencial saber orientar-lo i fer-ho de manera regular durant el recorregut. Això vol dir que el mapa ha d’anar girant en el sentit de la progressió i no s’ha de quedar sempre en la mateixa posició, com si llegíssiu el text. Per exemple, si marxeu cap a un sentit, heu de col·locar el mapa de manera que la direcció del sentit del mapa es correspongui amb la direcció del sentit del terreny.

Per orientar-lo bé, només heu d’utilitzar com a referència els elements del terreny (camins, corriols, arbres, etc.). Cada vegada que marqueu el mapa, feu-lo pivotar de manera que els elements del terreny coincideixin amb els elements que hi apareixen. Així, el mapa està ben orientat en comparació amb la vostra posició, i els elements situats a la dreta a la realitat són a la dreta sobre el mapa, etc.

Abans de sortir

 • Examineu el mapa.
 • Consulteu-ne, també, la llegenda. Situeu-vos sobre el mapa i orienteu-lo.
 • Examineu el lloc on preteneu anar i identifiqueu-hi els elements successius que us ajudaran a elaborar l’itinerari per trobar la primera fita.
 • Hi ha gairebé sempre més d’un camí per anar d’una fita a una altra. I a vegades els camins més ràpids no són en línia recta.
 • Avanceu a velocitat lenta: és millor anar en bona direcció que no pas córrer molt però en la direcció equivocada.

Només aquells que no van al bosc no s’hi perden mai… Que gaudiu de l’orientació!

Utilització de l’APP de Microsprints

Aquest circuit permanent està preparat perquè l’utilitzeu amb el telèfon mòbil a través de l’aplicació de Microsprints, que trobareu tant a Google Play (per als dispositius Android) com a App Store (per a dispositius Iphone). Us l’heu de descarregar i seguir els passos que us demana. És molt fàcil!

Escolliu un dels tres circuits proposats (curt, mitjà o llarg). Per fer-ho, heu d’escanejar (scan QR) el codi QR i tot seguit se us carregarà la informació del circuit que hàgiu escollit.

circuit curt orientacio sort
 • Per començar heu d’anar al tauler informatiu del circuit permanent i escanejar el codi QR START. A partir d’aquí començarà a comptar el temps.
 • Us heu de dirigir a la fita que us indica l’aplicació, i cada vegada que hi arribeu, heu d’escanejar el codi QR que hi trobareu.
 • A l’arribada heu d’escanejar el QR FINISH que trobareu també al tauler informatiu. Un cop fet, se us pararà el temps i podreu veure si les heu fet totes correctament.
 • Un cop acabada la cursa, podeu pujar el vostre resultat a la classificació general i veure els dels altres al web de Microsprints.

Qui haurà anat més de pressa?

Atenció

 • Si us plau, NO trepitgeu els camps si estan conreats.
 • Deixeu l’entorn tal com us agradaria trobar-lo i emporteu-vos les deixalles si en feu.
 • Sigueu respectuosos amb les propietats privades i aneu amb compte de no trencar el filat elèctric.
 • De l’1 de setembre al 30 de maig pot haver-hi caçadors en algun punt del mapa. Segurament estarà senyalitzat amb un cartell. Aneu alerta!

Com arribar

El circuit comença just al davant del poliesportiu. Hi ha un cartell amb totes les indicacions.

Contacte

Lloc web
973 620 010
esports@sort.cat

Responsive Menu
Add more content here...
Turisme Ajuntament de Sort
Skip to content