Una de les festes més importants i característiques de Sort és el Carnaval. El ball de la Passa, és una cercavila en el marc de la qual es balla aquesta dansa tradicional oberta a la participació de tothom, vagi disfressat o no. Són quatre dies “non stop” molt esperats per tota la població.

La calderada és un àpat popular que es prepara amb els ingredients que es recullen el dia abans casa per casa. El Carnaval de Sort comença la setmana abans del dimecres de cendra amb “Lo Calder del Mandongo Popular”, l’elaboració del “Facit de Carnaval” i el “Tastet de la matança” a la Plaça Major.

Dissabte a la tarda arriba el Requincuà, i es fa el discurs de l’alcalde de Carnaval a la plaça Major, seguit d’una Cercavila per tots els bars. El dilluns és el dia dedicat als infants, amb la passa dels/les alumnes de la llar d’infants, pel matí, i de primària per la tarda amb  ball infantil i xocolatada.

Dimarts hi ha la calderada, la passa dels grans i el ball de tarda i a la nit la crema del Requincuà i l’enterrament de la sardina.

Les nits de dissabte i dilluns, vetlles de festa,  i la tarda de dimarts, festa local, hi ha un gran ball de disfresses. Programa 2024: https://sort.cat/esdeveniments/carnaval-2024/

Responsive Menu
Add more content here...
Turisme Ajuntament de Sort
Skip to content