Una de les festes més importants i característiques de Sort és el Carnaval, conegut, com a d’altres indrets del Pallars, per la calderada i el ball de la Passa. El ball de la Passa, és una dansa tradicional oberta a la participació de tothom, vagi disfressat o no. Són quatre dies esgotadors però molt esperats per tota la població.

La calderada es prepara amb els queviures que es recullen el dia abans casa per casa perquè tota la gent de Sort puguin gaudir de l’àpat típic de la festa. El Carnaval de Sort comença amb “Lo Calderer del Mandongo Popular” i l’elaboració del “Facit de Carnaval” i el “Tastet de la matança” a la Plaça Major, amb pa i “vi de Carnaval Renquincuà” amb llonganissa.

Dissabte a la tarda arriba el Requincuà, i es fa el discurs de l’alcalde de Carnaval a la plaça Major. Posteriorment hi ha el passa bars. Dissabte hi ha ball de nit, dilluns la passa dels nens de la guardaria al matí, a la tarda dels nens de primària, ball infantil i xocolatada,  i a la nit ball de nit.

Dimarts també hi ha la calderada, un dinar popular al Riuet, la passa dels grans i el ball de tarda i a la nit la crema del Requincuà i l’enterrament de la sardina.