Grans cims que volen tocar el cel, prats alpins i enormes tarteres configuren un paisatge d’alta muntanya amb gran riquesa de fauna i vegetació.  Més de 200 estanys glacials i nombrosos torrents i rius cristal·lins fan de l’aigua la gran protagonista de l’únic Parc Nacional de Catalunya. A l’hivern, un mantell blanc de neu ho cobreix tot. A l’estiu quan aquesta se’n va hi pugen els ramats de vaques brunes, ovelles xisquetes i cavalls pirinencs a alimentar-se.

El municipi de Sort compta amb un accés privilegiat al Parc Nacional d’Aigüestortes, a través de la capçalera de la Vall d’Àssua, coronada pel Montsent de Pallars (2.883m), el Montorroio (2.862m) i el Pic de la Mainera (2.909m). Les ascensions a aquests cims, l’excursió en família els Estanys de la Mainera o el recorregut en bicicleta per la Muntanya de Llessui, són formes de descobrir el Parc Nacional fugint de la massificació dels accessos tradicionals i gaudint de l’alta muntanya pirinenca en estat pur!

A més, dues de les rutes circulars del Parc Nacional passen per la Vall d’Àssua: Camins Vius (senderisme) i Pedals de Foc (BTT), dues opcions fantàstiques per conèixer el conjunt del Parc des de Llessui.

I si busques treure-li el màxim suc a la teva visita al Parc Nacional, et recomanem que contractis els serveis de les empreses d’activitats del municipi o d’un guia de l’Associació de Guies del Parc Nacional

Cómo llegar

A la rotonda de Sort, cal agafar la carretera que va cap a Llessui. Una vegada dins el poble, podeu aparcar i anar-hi a peu.

Centre d’informació de Llessui

Ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua
Escoles de Llessui
25567 Llessui

Responsive Menu
Add more content here...
Turisme Ajuntament de Sort
Ir al contenido