Del 1966 al 1987 vam gaudir d’una de les primeres i més emblemàtiques estacions d’esquí del Pirineu, l’estació d’esquí de Llessui, situada a la Vall d’Àssua, actualment un paratge natural excepcional a La perifèria del Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici, digne de ser visitat en qualsevol estació de l’any, a l’estiu, a peu, en BTT, o en 4×4, i a l’hivern amb esquís de muntanya o raquetes de neu.
En arribar a Llessui, trobareu una pista asfaltada que surt a l’esquerra i que us portarà planejant fins al pàrquing de l’antiga estació, situat a 1408 m. Des d’aquí podeu enfilar la pista forestal que surt a l’esquerra, travessant el riu Pamano. Ben aviat arribareu a la Borda de Bolunya des d’on ja es pot apreciar una magnífica panoràmica de la Vall d’Àssua. Seguint la pista, arribareu a sota l’antic telecadira que serveix d’orientació, i podeu optar per seguir per la pista o seguir amunt per sota del telecadira fins a arribar a les restes del restaurant «La Carena», i altres instal·lacions, de l’antiga estació, després d’uns 90′ de recorregut. Aquí ens trobem gairebé a la cota 2.000, des d’on la pista perifèrica del Parc Nacional segueix suau per la falda del Montsent de Pallars, el cim de 2.883 m d’alçada que, situat a la nostra dreta, ens acompanya durant la ruta.
Des d’aquí es presenten diverses opcions d’itineraris més llargs per als quals cal estar en bona forma física o conèixer molt bé la muntanya a l’hivern, per la qual cosa us recomanem que prèviament us informeu molt bé a l’oficina de turisme, a Sort, o a l’oficina del Parc Nacional, a Llessui.
Depenent de la quantitat de neu podreu escurçar el recorregut amb 4×4, seguint per la pista forestal que dóna accés a la muntanya i a les antigues instal·lacions de l’estació.
Des del municipi de Sort, podreu accedir fàcilment a altres indrets on practicar activitats de neu, sigui amb raquetes o amb esquís, com també a les estacions de Portainé, Espot, Tavascan, o Baqueira Beret per Bonaigua.

Responsive Menu
Add more content here...
Turisme Ajuntament de Sort
Ir al contenido